آموزش آشپزیتغذیهغذاغذای ایرانی

طرز تهیه کلم پلو شیرازی مجلسی خوشمزه به روش ساده


طرز تهیه کلم پلو شیرازی مجلسی خوشمزه به روش ساده

در این مطلب همراه شما کدبانو های عزیز و گرامی هستیم با آموزش “طرز تهیه کلم پلو شیرازی مجلسی خوشمزه به روش ساده”.

کلم پلو یکی از محبوب ترین و خوشمزه ترین غذاهای شیرازی است کلم پلو با روش های متفاوتی درست می شود ولی بهترین روش استفاده از سبزیجات معطر در دستور پخت این غذا است.

بیشتر بخوانید : طرز تهیه ته چین مرغ برای ۴ نفر

مواد لازم برای تهیه کلم پلو شیرازی

  • کلم قمری : نیم کیلو
  • برنج : سه پیمانه
  • گوشت چرخ کرده : ۱۵۰ گرم
  • تخم مرغ : یک عدد
  • پیاز : دو عدد
  • آرد نخود چی : دو قاشق غذا خوری
  • سبزی(تره،ریحان،ترخان،شیوید) : ۱۰۰ گرم

دستور پخت کلم پلو شیرازی در خانه

طرز تهیه کلم پلو شیرازی مجلسی خوشمزه به روش ساده

دوستان عزیز برای تهیه این غذای خوشمزه شیرازی مراحل زیر را دنبال نمایید.

در مرحله اول برنج را شسته و با آب و نمک به مدت ۲ الی ۳ ساعت خیس کنید. در این فاصله کلم ها رو خورد و یا ریش ریش کنید و خوب بشویید و داخل آبکش بریزید.

اکنون کلم ها را داخل قابلمه بریزید. سپس به همراه آن ۲ لیوان آب و کمی نمک و زردچوبه اضافه کنید و روی حرارت بگذارید تا پخته شود. بعد از آن که آب کلم به خوبی گرفته شد آن را به همراه یک پیاز و سبزی های خورد شده در روغن تفت دهید.

در این مرحله از پخت کلم پلو شیرازی باید پیاز را رنده کنید و آب آن را به خوبی بگیرید؛ سپس با گوشت چرخ کرده،آ رد نخودچی، و مقدار کمی ادویه ترکیب کنید و به خوبی ورز دهید،تا حالت چسبندگی پیدا کند، مواد را در کف دست خود گرد کنید و مثل کوفته قلقلی در روغن سرخ کنید.

سپس آب برنج را که خالی کنید و در قابلمه حاوی آب جوش بریزید و روی حرارت ملایه قرار دهید تا نیم پز شود سپس آن را آبکش کنید. کف قابلمه کمی روغن بریزید و با ته دیگ مد نظرتان بپوشانید (نان ، سیب زمینی ، کاهو و کلم) و مقداری از برنج را در قابلمه بریزید و بعد کمی از مواد کلمی را که قبلا پختید به همراه مقداری از گوشت قلقلی ها روی برنج اضافه کنید و دوباره روی آن را با لایه ای از برنج بپوشانید و این کار را به صورت لایه لایه ادامه دهید تا مواد تان تمام شود.

قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا برنج بخار کند. نصف لیوان آب را با مقدار کمی روغن یا کره آب شده مخلوط کرده و روی برنج بریزید. در انتها حرارت را کم کنید تا برنج تان دم بکشد. میتوانید با خلال و زعفران روی آن را تزئین کنید و سپس نوش جان کنید.

بیشتر بخوانید : طرز تهیه خورش بامیه با مرغ

نکات تکمیلی

  1. کلم پلو یکی از غذاهای اصیل شیرازی بشمار میرد.
  2. کلم پلو مجلسی، یک گزینه عالی برای شام و نهار و مهمانی های رسمی شما می باشد.
  3. در ماه رمضان میتواند کلم پلو رو به عنوان یک افطاری یا سحری مناسب تهیه کنید.
  4. مقدارم مواد لازم گفته شده در بالا برای ۵ یا ۶ نفر مناسب است.
  5. می تونید این کلم پلو رو با مرغ درست کنید یعنی بجای گوشت از مرغ استفاده کنید.
طرز تهیه کلم پلو شیرازی مجلسی خوشمزه به روش ساده





نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن