ترفندهای خانه داریخانه داریسبک زندگینان

چگونه نان را تازه نگه داریم؟ (انواع روش های نگهداری نان)


چگونه نان را تازه نگه داریم؟ (انواع روش های نگهداری نان)

چگونه نان را تازه نگه داریم؟ سوال رایج بیشتر دانشجو ها و افرادی که فرصت ندارند روزانه نان تازه تهیه نمایند، در این مطلب می خواهیم به بیان انواع روش های نگهداری نان را در اختیار شما قرار می دهیم.

به نظرم نان تازه ای که از تنور در می آید بافتی نرم و عطر و طعم دلچسبی دارد و یادآور حس خوب زندگی است و اشتها برانگیز است.

اما چگونه می توان نان را تازه نگه داشت؟ بی توجهی به اصول نگهداری نان باعث سفت شدن نان می شود و اصولا در این هنگام حاضر به استفاده از آن نخواهیم بود و به اصطلاح می گوییم که نان «بیات» شده است. در ادامه این مطلب به روش های نگهداری انواع نان ها می پردازیم.

پیش از این مطالبی مرتبط نظیر طرز تهیه نان لواش در خانه بدون فر، ساده و کاربردی منتشر نمودیم که در صورت علاقه مندی می توانید از آن بازدید نمایید.

چگونه نان را تازه نگه داریم؟

بعضی افراد فکر می کنند اگر نان را داخل یخچال نگهداری کنند از بیات شدن آن جلوگیری می کنند. در صورتی که این یکی از رایج ترین باورهای غلط است و یخچال روند بیات شدن را افزایش می دهد. تنها راه پیشگیری از بیات شدن،نگهداری از آن در فریزر می باشد آن هم دمای منفی ۱۰ تا منفی ۴ درجه سانتی گراد می باشد.

احتمالا شما هم متوجه تفاوت این دو نگهداری شده باشید. وقتی که نان را داخل فریزر میگذاریم آب و رطوبت موجود در نان، یخ می زند و آبی درون بافت نان نمی ماند که در بین مولکول‌های پروتئین و نشاسته منتقل و کریستاله شود، به این ترتیب می توان نان را در فریزر به مدت ۲-۳ ماه نگهداری کرد. وقتی نان را از فریزر خارج می کنیم، آب منجمد شده بافت آن دوباره به حالت مایع بر می‌گردد و حالت تازه به خود می‌گیرد.

در محیط یخچال و اتاق، آب موجود در بافت نان به نقطه انجماد نمی‌رسد و آب میان مولکول‌های پروتئینی و نشاسته‌ای، منتقل و باعث کریستاله شدن این مولکول‌ها و بیات شدن نان می‌شود.

مورد جالب توجه نحوه نگهداری نان در مناطق روستایی یا مناطقی که به یخچال دسترسی ندارند، این است که آنها نان را زیر آفتاب خشک می کنند و با این کار آب داخل بافت ها حذف می شود و تبخیر می شوند و روند بیات شدن رخ نمی دهد. با این که همیشه توصیه به خرید نان تازه است و بهتر است هرروز تهیه کنید ولی اگر نان را فریز کردید برای استفاده حتما ۵-۲۰ دقیقه قبل از مصرف از فریزر خارج کنید و در دمای اتاق بگذارید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه کیک مرغ ساده با نان تست همراه با ذکر نکات مهم

انواع روش های صحیح نگهداری نان

در ادامه به معرفی انواع روش های صحیح نگهداری نان نظیر نگهداری نان در فریزر ، نگهداری نان با اضافه کردن روغن ترد کننده ، نگهداری نان با مالیدن روغن و … می پردازیم.

نحوه نگهداری نان در فریزر

  1. برای گذاشتن نان داخل فریزر اجازه دهید ابتدا نان ها خنک شوند و به قطعات کوچک و مناسب تقسیم کنیدو داخل کیسه ها پلاستیکی قرار دهید و داخل فریزر نگه دارید
  2. برای مصرف بهتر مقدار مورد نیازتان از نان را از فریزر خارج کنید و در دمای اتاق بگذارید. درب بسته نان بهتر است باز باشد تا رطوبت داخل بسته اجازه خروج داشته باشد.
  3. اگر نان قبل از بسته بندی خنک نشود به دلیل تعریق نان درون بسته پلاستیکی، نان حالت خیس و مرطوب به خود می گبرد و محیطی مناسب برای رشد کپک ایجاد می کند. به خاطر داشته باشید بیات شدن زودرس نان، افزایش ضایعات نان و ایجاد بیماری گوارشی را ایجاد می کند.

چگونه نان را تازه نگه داریم؟ (انواع روش های نگهداری نان)

اطلاعات بیشتر: زودتر اب شدن برفک یخچال | علت یخ زدن داخل یخچال

کره را روی نان بمالید

یکی از روش های نگهداری نان مالیدن کره روی نان داغ می باشد. البته می توانید کرفس ، سیب زمینی ، مقداری شکر و یا یک سیب را نصف کنید و داخل باکسی که نان را نگهداری می کنید قرار دهید تا از خشک شدن نان جلوگیری کنید.

از برش زدن نان پیش از مصرف جلوگیری کنید

تا زمانیکه می خواهید نان را مصرف کنید آن را برش نزیند زیرا برش باعث از دست رفتن رطوبت نان و خشک شدن آن می شود.

روش های نگهداری نان خانگی

البته اگر نان را در خانه می پزید می توانید از روش افزایش زمان تخمیر و اضافه کردن روغن نان ترد استفاده نمایید.

  • افزایش زمان تخمیر

افزایش زمان تخمیر یکی از روش نگهداری نان خانگی می باشد. جهت انجام این کار باید یک چهارم نان مخمر که در دستور آمده است را اضافه کنید، و اجازه دهید ۲۴ ساعت بماند حتی می توانید آن را تا دو روز در یخچال بگذارید.

  • اضافه کردن روغن تر

اضافه کردن روغن تر یکی از بهترین راه ها برای تازه نگه داشتن نان است .البته، ترکیب نان را تغییر می دهد، اما نان بهتر باقی می ماند. خمیر غنی نان دارای مقداری تخم مرغ ، شکر ، شیر و روغن تر می باشد این نوع خمیر نسبت خمیر اولیه که از مخمر، آرد ، نمک و آب تهیه شده ماندگاری بیشتری دارد.

چگونه نان را گرم کنیم که خشک نشود؟

اگر برای نگهداری نان از روش فریز کردن استفاده می کنید می توانید از فر و ماکروویو برای خروج از انجماد و گرم کردن استفاده نمایید تا خشک نشود.

  • خروج از انجماد در فر

زمان هایی که نیاز فوری به نان دارید می توانید با قرار دادن نان فریز شده داخل فر از آن استفاده کنید. برای این کار ابتدا نان از بسته پلاستیکی خارج کنید و به طور کامل در یک لفاف آلومینیومی بپیچید. در فر با دمای ۱۷۵ درجه سانتیگراد، برای مدت حدود ۱۰ تا ۲۰ دقیقه (بسته به حجم قطعه نان) قرار بگیرد.

  • خروج از انجماد در مایکروویو

خروج از انجماد نان با استفاده از مایکروویو نیز امکان پذیر است که در این حالت، به دلیل انتقال مولکول‌ های آب، خروج از انجماد صورت می‌ گیرد و با توجه به زمان‌ های انتخابی کنترل شده، می‌ توان نانی بسیار ترد، نرم و یا مرطوب و بعضا خمیری و لاستیکی به دست آورد.

چگونه نان را تازه نگه داریم؟ (انواع روش های نگهداری نان)





نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن